SAILBOAT HUNTER… si nu prea…


In urma cu exact trei zile, am hotarat cu Nino sa facem public demo-ul filmat de noi in luna ianuarie a acestui an, in cadrul unui proiect mai amplu pe care l-am denumit SAILBOAT HUNTER.

 

Am povestit (aici) cum mi-a venit ideea si cum am plecat la drum, asa ca nu voi relua in discutie aspectele acestea. Cert este ca ieri 03.05.2020, am difuzat pe facebook timp de 4 ore filmuletul demo de 15 minute, in special sa vedem reactiile spectatorilor. Ei bine, a avut parte de numai putin de 1672 de vizualizari si un raspuns de 100% la sondaj ca ideea unui astel de serial este foarte buna, ceea ce nu e chiar rau pentru o pagina lansată pe 11 aprilie 2020, cu doar 317 like-uri si 350 de followeri. Din pacate, a avut parte doar de 127 de reactii si comentarii, inclusiv provenite din distribuiri.

 

Pe de o parte, ma simt vinovat pentru ca nu l-am lasat pe Nino sa adauge subtitrarea in limba romana fapt ce a facut ca multe persoane sa nu inteleaga mesajul iar in cazul altora, aproape nimic.

 

Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar asa cum am precizat in articolul precedent nu ne adresam exclusiv pietei de media din Romania, ci incercam sa atragem catre pasiunea navigatiei cu vele, pe oricine crede ca nu isi permite asta. Evident ca exista un public tinta si din statistici am constatat ca se confirma.

 

Din acest punct de vedere am ales sa il filmam direct in limba engleza, chiar daca nu sunt vorbitor nativ, tocmai datorita faptului ca ne adresam tuturor. Dupa cate ati observat, vorbesc destul de binisor, va marturisesc ca pot chiar si lectura suficient de bine, dar scriu cu greseli gramaticale infioratoare pentru ca mi-am pierdut acest exercitiu. De aceea am avut suportul neconditionat pentru adaptarea contentului la British English a dlui Ciprian Moise, un eminent profesor galatean, ai carui elevi predau astazi limba engleza la Londra.

 

Pe de alta parte, nu mi-am propus sa starnesc cine stie ce rivalitati cu profesionistii domeniului navigatiei. Pur si simplu, incerc sa transmit celor ce isi imagineaza ca nu pot naviga cu vele pentru ca este mult prea scump, din experienta personala (chiar modesta) pe care o detin, formata si din suma opiniilor celor ce se pricep mai bine ca mine, dar pe care am stiut sa-i ascult candva.

 

Intrucat, aceasta perioada nefasta ne confera calitatea de prizonieri in propria tara, oras si casa, continuarea filmarilor este exclusa cel putin o perioada.  Nici bugetele de productie ale televiziunilor nu cred ca vor mai fi atat de generoase, iar un episod din cele ce ar fi trebuit sa urmeze ar costa in jurul a 35 mii euro minim, functie de locatia / locatiile de filmare. Una este sa filmezi in tarile nordice si alta este sa filmezi iarna in Grecia. Iar story boardul precizeaza minim 10 episoade de calitate UHD.

 

Asadar, pentru ca am primit numeroase mesaje private prin care mi s-a solicitat o varianta in limba romana, am putea lua in considerare ca o varianta subtitrata sa fie disponibila on-line pe youtube. 

 

Daca sunteti interesati de aceasta initiativa, va rog sa imi lasati un comentariu la acest articol sau un mesaj pe pagina de facebook (m.me/SAILwithME.eu).

 

Nota Bene: Vreau sa multumesc in mod special lui Daniel Durigo pentru aprecierile si incurajarile sale, lui Sebastian Bleoju pentru aspectele critice dar si pentru aprecieri, lui Nino pentru efortul pe care stiu ca l-a depus, lui Dragoș pentru că m-a suportat la înregistrări și montaj, echipei de productie si postproductie pentru implicare si in general tuturor celor ce au participat vizionand partial sau total filmuletul.


Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să îl împărtășești cu prietenii pe rețelele sociale și să ne urmărești pe FACEBOOK / INSTAGRAM / YOUTUBE / TWITTER
Share this page:

2 Replies to “SAILBOAT HUNTER… si nu prea…”

  1. Salut Bogdan,
    Interesant mod de a pune problema in ceea ce priveste viitorul proiectului „vanatorului de barci” 🙂 (asta ca tot se vorbea de partea cu subtitrarea in limba romana).
    Si ma refer aici la partea de buget planificat ( spre ca existat macar o proiectie bugetara) si la modelul de business prin care se recupereaza investitia.(banuiesc ca a fost luat in calcul)
    Modesta mea recomandare este de a privi „criza” ca pe o oprtunitate si de a adapta „scenariul” la noua realitate.
    Concret: daca „vanam” o barca de 10k euro, oare nu putem adapta si costurile „de productie” pt ca proiectul sa poata continua?
    Si tot ca o propunere: facem o sesiune live de discutii pe tema „barcii de 10k euro” ?
    Usor de organizat si cu costuri minime.

    1. Posibil o adaptare a formatului sa intervina, avand in vedere situatia de acum. Nu am luat o decizie inca. Sigur ca putem face o discutie si orice sfat este binevenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *